Lis gnovis dal Sportel
La influence dal cambiament climatic su la biodiversitât de nature in mont
Chest il teme de Dolomiti Mountain School a Soclêf vinars ai 16 di Jugn
DOLOMITI MOUNTAIN SCHOOL VII edizion
Soclêf (UD) Cjase dal Paisaç, vie Nazionâl n. 37
Vinars ai 16 di Jugn dal 2023
IL CLIME AL CAMBIE LA NATURE DES TIERIS ALTIS
L’alçâsi des temperaduris al è daûr a trasformâ il “vert”
A BUINORE DES 9.30 AES 12.30
Une voglade ai efiets dai cambiaments climatics su la biodiversitât vegjetâl tai ambients di mont
Alessandro Petraglia, professôr associât di Botaniche e di Cambiaments Climatics Globâi dal Dipartiment di Siencis Chimichis, de Vite e de Sostignibilitât Ambientâl de Universitât di Parme
La conservazion dai habitat e des speciis tes areis tuteladis des Alps
Cesare Lasen, gjeobotanic, component dal Comitât Sientific de Fondazion Dolomiti UNESCO
Il greening alpin: il clime al fâs cambiâ colôr aes Alps. Evidencis des osservazions sul cjamp e satelitârs su lis Alps Orientâls
Francesco Boscutti, ricercjadôr di Botaniche ambientâl e aplicade tal Dipartiment di siencis agroalimentârs, ambientâls e animâls de Universitât dal Friûl
DOPOMISDÌ DES 14.00 AES 18.00
Plantis alienis su lis Alps: clime e antropizazion a vuidin la invasion viers adalt
Matteo Dainese, ricercjadôr tal Dipartiment di Biotecnologjiis de Universitât di Verone
La rispueste fisiologjiche dai arbui ai cambiaments climatics: cuâl futûr pai boscs?
Andrea Nardini, professôr ordenari di Fisiologjie vegjetâl tal Dipartiment di Siencis de Vite, Universitât di Triest
La gjestion forestâl pe mitigazion dai cambiaments climatics
Giorgio Alberti, professôr associât di Silviculture e assestament forestâl te Universitât dal Friûl
Cambiaments climatics e tutele de biodiversitât: dôs grandis sfidis pe zootecnie di montagne
Stefano Bovolenta, professôr ordenari di Zootecnie special Dipartiment di siencis agroalimentârs, ambientâls e animâls de Universitât dal Friûl
Vîts resistentis: cul cambiament climatic e sarà pussibile la coltivazion in mont
Riccardo Braidotti, ricercjadôr tal Dipartiment di siencis agroalimentârs, ambientâls e animâls de Universitât dal Friûl